Brezplačna dostava nad 49 €

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine Grški Zakladi so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1). S spletno trgovino Grški Zakladi upravlja podjetje Grški Zakladi, Maja Slevec Peternel, s.p. Trubarjeva ulica 6, 1230 Domžale.

Podatki o podjetju:

Grški Zakladi, Maja Slevec Peternel, s.p
Trubarjeva ulica 6
1230 Domžale
Slovenija
Matična številka: 8842329000
TRR odprt pri Delavski Hranilnici: SI56 6100 0002 5684 977

Dostopnost informacij

Podjetje Grški Zakladi, Maja Slevec Peternel, s.p obiskovalcem spletne trgovine Grški Zakladi na svoji spletni strani grski-zakladi.si ter v teh splošnih pogojih zagotavlja naslednje podatke:

 • Podatke o podjetju (ime in sedež podjetja, matična številka),
 • kontaktne podatke, ki kupcu omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta),
 • bistvene lastnosti artiklov ter rok veljavnosti tega podatka,
 • dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, je dostopen v razumljivem roku, če ni na zalogi, je to izrecno označeno),
 • pogoje dostave artiklov (način, kraj in rok dostave),
 • cene, ki so jasno in nedvoumno določene, prav tako tudi akcijske cene. Cene ne vključujejo stroška dostave,
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop,
 • pojasnilo postopka glede pritožb.

Načini plačila

Spletna trgovina Grški Zakladi ponuja sodobne elektronske plačilne sisteme. Plačevanje je tako varno in enostavno.

Možni so naslednji načini plačevanja:

 • Plačilo s kreditnimi in debetnimi karticami (Mastercard, Visa, Maestro).
 • Plačilo z gotovino ali plačilno kartico ob prevzemu paketa, pri čemer se obračuna provizija za dostavo (1 €).

Dostava in dobavni roki

Pogodbeni partner za dostavo je GLS.  Kupec krije poštnino sam, če je znesek nakupa nižji od 49 €, v nasprotnem primeru so stroški pošiljanja BREZPLAČNI. Strošek dostave je 3,9 €.

Čas dostave je 3 delovne dni. Naročila prejeta do 16h bodo oddana v dostavo še isti dan.

Varstvo podatkov

Vsi osebni podatki uporabnikov spletne trgovine www.grski-zakladi.si se varujejo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1). Podatke se hrani in uporablja izključno za izpolnjevanje naročil ter se jih v nobenem primeru ne posreduje tretjim osebam.

Vsi posredovani podatki potrošnikov so zakodirani s pomočjo tehnologije za šifriranje podatkov SSL. Ta napredni postopek šifriranja podatkov omogoča, da osebnih podatkov ni mogoče prestreči, medtem ko potujejo s potrošnikovega računalnika do računalnika prodajalca ali s prodajalčevega računalnika do banke. Osebni podatki se v kodirani obliki prenesejo z računalnika na avtorizacijski strežnik banke in se ne shranjujejo na strežniku ponudnika.

Odstop od pogodbe

Kupec ima pravico, da v 14 dneh od prevzema artiklov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok začne teči en dan po datumu prevzema artiklov.

Odstop od pogodbe kupec sporoči na e-naslov prodajalca: info@grski-zakladi.si. Prodajalec vsa prejeta plačila vrne najpozneje v 14 dneh od obvestila o odstopu pogodbe z enakim plačilnim sredstvom kot ga je uporabil potrošnik. Potrošnik v zvezi s odstopom od pogodbe krije samo stroške vračila blaga.

Potrošnik mora vrniti artikel prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, torej neodprt, nerabljen artikel ter v originalni embalaži, razen če se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

Reklamacije

Vsi izdelki so pred dostavo pregledani in odposlani nepoškodovani. Kupec ima pravico, da v skladu s 37. členom Zakona o varstvu potrošnikov ob morebitni napaki na izdelku zahteva, da podjetje izdelek z napako zamenja z novim brezhibnim izdelkom ali vrne plačani znesek ali odpravi napako na izdelku ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako. Če je embalaža poškodovana, mora kupec svojo zahtevo sporočiti podjetju Grški Zakladi, Maja Slevec Peternel, s.p. v 8 dneh po prevzemu blaga.

Pritožbe in spori

Spletna trgovina Grški Zakladi spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. V primeru težav se kupec obrne na prodajalca preko elektronske pošte info@grski-zakladi.si. Pritožbo se lahko pošlje tudi po navadni pošti na sedež ponudnika. Postopek obravnave pritožbe je popolnoma zaupen. V interesu spletne trgovine Grški Zakladi pa je, da se vsi morebitni spori rešijo sporazumno.

Intelektualna lastnina

Spletna trgovina Grški Zakladi in vsi podatki na njej (fotografije, grafike, vsebine) so predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine. Vsebine spletne strani ni dovoljeno kopirati, razpečevati, spreminjati ali na kakršenkoli drug način reproducirati, razen v primeru pisnega soglasja prodajalca.